Uit onderzoek is gebleken dat veel eigenaren van MKB het nut van ICT-beheer niet inzien of het simpelweg te duur vinden. Sinds December 2009 is Mainboard ICT opgestaan om ICT-beheer goedkoper en dus toegankelijker te maken voor midden- en kleinbedrijf, eenmanszaken en ZZP-ers.

Door veel samenwerkingen aan te gaan heeft Mainboard ICT een groot pakket diensten om aan te bieden aan de klanten waarvan o.a. systeem- en netwerkbeheer, maar ook diensten als backup online, datarecovery, VOIP-telefonie en pc- & laptopreparatie vallen hieronder.

Door deze vele samenwerkingen is er voor de klant maar à©à©n aanspreekpunt en kan Mainboard ICT een totaaloplossing creëren voor zijn klanten. Daarnaast hanteert Mainboard ICT lagere tarieven als reguliere ICT-bedrijven, waardoor ICT-beheer toegankelijker wordt voor kleinere bedrijven, zoals eenmanszaken en ZZP-ers. Uit verschillende ondezoeken is gebleken dat het voornamelijk bij deze laatste groep met backup- en email-oplossingen verre van goed zit.

Ook richt Mainboard ICT zich op de particuliere markt, hetzij dan wel in samenwerking met andere ICT-bedrijven. Al enige tijd bestaat er een samenwerking tussen Mainboard ICT en het bedrijf Com‘˜ Europe uit Leeuwarden. Door deze samenwerkingen kan Mainboard ICT diensten als laptop-reparatie e.d. op het lijstje zetten.

Daarnaast zijn er samenwerkingen opgezet met o.a. Computershop Borger en Laptop Plus. Laptop Plus levert een webshop en distributie van laptops en pc's voor het bedrijf uit Leeuwarden. Computershop Borger doet regelmatig een beroep op Mainboard ICT voor o.a. reparaties en hulp op locatie voor particulieren en zakelijke oplossingen.

Mainboard ICT onderscheidt zich van andere ICT-bedrijven door heldere afspraken met zijn klanten te maken, een alles-onder-à©à©n-dak-oplossing te bieden en lage tarieven te hanteren.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.mainboard-ict.com of via [email protected]