De politie op de Noordwest-Veluwe zoekt samen met jachtopzieners en andere Buitengewone Opsporingsambtenaren naar de 61-jarige Jan Bolk uit Zuidwolde. De man wordt sinds het middaguur vermist nadat hij samen met zijn vrouw in het dorp Vierhouten had gefietst, waar ze samen op een vakantieadres verblijven.De man fietste op de Reelaan achter zijn vrouw en heeft daar vervolgens een verkeerde route, vermoedelijk in de richting Nunspeet, genomen.Het is niet uitgesloten dat de man vanwege optredende vermoeidheid ergens is gaan zitten rusten waarbij hij in slaap is gevallen.

De man heeft ten gevolge van een ziekte een handicap. Hij kan zich nauwelijks oriënteren en kan zich ook zeer moeilijk verstaanbaar maken, waardoor contacten in de regel moeizaam verlopen.
De politie vraagt getuigen die de man na 12.00 uur in Vierhouten of in de wijde omgeving hebben gezien, te bellen met de politie via 0900-8844.
Signalement
Het signalement van de man luidt: 61 jaar oud, normaal postuur, 1.72 lang, grijs kalend sluikhaar, draagt en bril, maar geen baard of snor. Hij draagt een donker blauwe jas met een rood/gele kraag, een blauwe jeanspet, een rood vest, beige broek en bruine schoenen. Hij rijdt op een blauwe herenfiets met één blauwe fietstas.

bron:Politie Noord en Oost Gelderland

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular