De politie heeft dinsdagavond op de Rijksweg Zuid in Geleen een 26-jarige inwoner van Maasmechelen (B) aangehouden na een achtervolging vanuit Hasselt in België. De man wordt ervan verdacht in België op een motoragent te zijn ingereden.

 

Nadat de aangehouden man omstreeks 22.20 uur in Hasselt een verkeersovertreding had gepleegd, onttrok hij zich vervolgens aan een controle van Belgische politiemensen. Hierbij reed hij op zeker moment in op een motoragent. Deze moest daarbij opzij springen om niet te worden aangereden.De Maasmechelaar zette zijn vlucht voort via de A2 naar Nederland. Via de A79 hij in Duitsland terecht. Daar is hij op zeker moment gekeerd en via de A76 weer naar Nederland gereden.

Op het moment dat de man vanuit België de Nederlandse grens passeerde waarschuwde de Belgische politie de Nederlandse collega’s van de Regiopolitie Limburg Zuid. Uiteindelijk werd de man door een Belgische en Duitse politiepatrouille klem gereden. Politiemensen van de Regio Limburg-Zuid hielden de man aan.

Daar de man verklaarde harddrugs te hebben gebruikt, werd van hem een bloedproef genomen. Hij bleek 17,5 gram cocaïne en een paar gram wiet bij zich te hebben. De Maasmechelaar is ingesloten en wordt waarschijnlijk aan België uitgeleverd. Hem wordt poging tot doodslag ten laste gelegd.

bron:Politie Limburg-Zuid