Op maandagmiddag raakten drie personen gewond na een steekpartij. De politie kon kort na het incident een verdachte aanhouden.Omstreeks 13.30 uur kreeg de politie de melding dat er een steekpartij had plaatsgevonden in een gebouw aan Het Rond. Even daarvoor was een man het UWV gebouw binnengekomen. In dit bedrijf zitten verschillende instelling waaronder de sociale dienst en de CWI.

De man stak vervolgens drie medewerkers met een mes. Twee van hen, een medewerkerster van de sociale dienst en een beveiliger raakten hierdoor ernstig gewond. Het derde slachtoffer, werkzaam bij het CWI, raakte licht gewond. Na deze daad vluchtte de man. De politie werd gewaarschuwd en in de omgeving werd een 21-jarige verdachte uit Zeist aangehouden en hij werd ingesloten voor verhoor. De traumahelicopter met medisch personeel werd ingevlogen om eerste hulp te bieden aan de slachtoffers. Zij zijn later met de verschillende ambulances vervoerd naar het ziekenhuis.

Verschillende personen waren getuigen van het incident en zij zijn opgevangen door medewerkers van bureau slachtofferhulp.De politie onderzoekt de toedracht en getuigen die de politie nog niet heeft gesproken worden verzocht dit alsnog te doen via 0900-8844,
 
bron:Politie Utrecht