Een 25-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht na een steekincident in een café aan de Grote Markt om het leven gekomen. Een 16-jarige jongen uit Assen is vrijwel direct na dit incident aangehouden. De politie kreeg omstreeks 01.50 uur een melding van een steekincident. Toen agenten ter plaatse kwamen hadden beveiligingsmedewerkers het café al ontruimd. Een beveiligingsmedewerker en een klant verleenden eerste hulp aan het slachtoffer. Dat mocht niet meer baten. Hij overleed vrijwel direct aan zijn verwondingen. Op de Grote Markt is kermis ter viering van Gronings ontzet.

Ook hielden de beveiligingsmedewerkers een mogelijke verdachte vast. Die werd overgedragen aan agenten en meegenomen naar het politiebureau. Hij is ingesloten en wordt verhoord. Dat moet meer duidelijkheid geven over de toedracht van dit incident. De technische recherche startte een sporenonderzoek. Het steekwapen werd op het plaats-delict aangetroffen en is inbeslaggenomen. Omstreeks 06.20 uur werd het plaats-delict vrijgegeven.

Op het moment dat het incident plaatsvond, waren vele bezoekers in het café aanwezig. Momenteel wordt een aantal getuigen verhoord. Mensen die zich nog niet als getuige hebben gemeld, en wel iets gezien of gehoord hebben, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).
 
bron:Politie Groningen