Een aanhoudingseenheid van de politie heeft zondagavond omstreeks 20.45 uur in Tiel een 35-jarige man aangehouden. De doorgedraaide man vernielde de ruiten van zijn woning en gooide huisraad naar buiten. Ook werd buiten de woning een sterke gaslucht geroken. Op last van de brandweer werden enkele woningen in de omgeving ontruimd en werd het publiek op afstand gehouden. Na de aanhouding konden de bewoners hun woningen weer in.

Omstreeks 18.30 uur ontving de politie een melding dat een dronken man vervelend is in een horecagelegenheid in Tiel. Als de politie arriveert, is de man inmiddels weg en heeft uit de zaak een blik bier meegenomen. Even later komt er een melding dat de man is binnengedrongen in een woning in de omgeving van de horecazaak. Als de politie bij die woning komt, is de man ook daar verdwenen.

Het wordt de politie al snel duidelijk om wie het gaat. Zij gaan naar de woning van de man toe. In de achtertuin treffen zij de man aan en willen hem aanhouden. Hij vlucht echter zijn woning in en bekogelt de politieagenten met enkele voorwerpen, waaronder zware metalen voorwerpen. Onmiddellijke aanhouding niet mogelijk en daarom wordt besloten een aanhoudingseenheid van de politie te laten komen. De man is in de woning zichtbaar aan het doordraaien. Hij vernielt enkele ruiten van zijn woning en gooit diverse voorwerpen naar buiten, waaronder een strijkplank en een halter. De politie probeert de man te kalmeren, hetgeen niet lukt. Rond 20.20 uur ruiken politiemensen een sterke gaslucht en horen een sissend geluid. Op last van de brandweer wordt het inmiddels aanwezige publiek op grotere aftand gehouden en worden enkele woningen ontruimd. Rond 20.45 gaat er een aanhoudingseenheid naar binnen en houden de man in zijn woning aan. Het gas blijkt butaangas te zijn uit een opengedraaid gasflesje.

De man is door de politie meegenomen naar het bureau en ingesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor bedreiging, diefstal, belediging en poging tot zware mishandeling. De man veroorzaakt al langere tijd overlast in de omgeving. Hiervoor is hij door de politie al veel vaker aangehouden. De man is pas enkele dagen weer op vrije voeten.

bron:Politie Gelderland-Zuid