Op dinsdagmorgen 31 mei 2005 omstreeks 08.30 uur heeft de politie een einde gemaakt aan de dreiging van een 40-jarige Maastrichternaar om een woning aan de Zoetmanstraat in Maastricht op te blazen. Politieonderhandelaars slaagden op zeker moment erin dat de man zich overgaf. Hij werd vervolgens aangehouden.

Omstreeks 06.30 uur kwam er bij de meldkamer van de politie een melding binnen dat er problemen waren in een woning aan de Zoetmanstraat. In de woning bleken toen aanwezig te zijn de 40-jarige Maastrichtenaar en zijn 45-jarige vrouw en twee kinderen (een jongen van 20 en een meisje van 9 jaar). De vrouw en de kinderen hadden zich verschanst op een slaapkamer aan de voorzijde van het pand en konden vrij snel met behulp van een ladder in veiligheid worden gebracht. De man was de woning aan de achterzijde binnengedrongen door het vernielen van een ruit.

Het contact dat agenten intussen met de man hadden, werd overgenomen door politieonderhandelaars. Op het moment dat uit voorzorg de gastoevoer naar de betreffende woning door het energiebedrijf werd afgesloten, slaagden politieonderhandelaars erin de man te bewegen zich over te geven. De Maastrichtenaar werd ingesloten.
 
bron:Politie Limburg-Zuid 

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular