De politie heeft half juli een 35-jarige man en een 28-jarige vrouw uit Groningen aangehouden in hun pandjeshuis aan de Helper Westsingel. Eerder had de politie daar al gestolen goederen aangetroffen. Ook uit verklaringen van diverse verdachten kwam naar voren dat zij hun gestolen goederen daar hadden ingeleverd. Bij een inval op 10 juli werd opnieuw een hoeveelheid gestolen goederen aangetroffen. Alle goederen zijn voor onderzoek in beslag genomen.

Aangetroffen goederen
De man en vrouw zijn daarop aangehouden voor heling. In het pandjeshuis zijn o.a. diverse flatscreens aangetroffen, afkomstig van verschillende inbraken in scholen in Groningen. Ook computers en laptops die bij woninginbraken (o.a. in de Hamburgerstraat en de St. Lucasstraat) zijn weggenomen werden in het pandjeshuis aangetroffen. De vrouw is na verhoor in vrijheid gesteld. De man is twee weken in bewaring gesteld. Hij wordt verdacht van heling van goederen in de periode september 2005 tot juli 2006.

Vervolgonderzoek
Het onderzoek is nog niet afgerond. Meerdere aangetroffen goederen moeten nog onderzocht worden. Het onderzoek wordt bemoeilijkt door gebrek aan aangiften van diverse goederen. Het gaat dan vooral om mobiele telefoons, fotocamera’s en spelcomputers.
 
bron:Politie Groningen