Een 42 jarige inwoner van Enschede is zaterdag door de politie aangehouden nadat hij een agent die helemaal niet aanwezig was zodanig met de dood bedreigde dat deze agent daarvan aangifte had gedaan. De man is in verzekering gesteld.

 Zaterdagmorgen 26 augustus om ongeveer 04.00 uur werd gemeld dat er op de Oude Markt in Enschede een vechtpartij gaande was. Bleek dat een 27-jarige Enschedeër een klap had gekregen van de hierboven vermeldde 42-jarige en dat de 27-jarige daarop een klap en een trap had uitgedeeld waardoor de 42-jarige even buiten bewustzijn was geweest. De 27-jarige werd direct aangehouden en de 42-jarige werd meegenomen door een ambulance om op het ziekenhuis te worden onderzocht.

Even later bleek dat de 42-jarige op de Wooldriksweg in Enschede uit de ambulance was gestapt en zich agressief had gedragen ten opzichte van het ambulancepersoneel. Hij werd daarop door politiemensen op de Gertfertweg aangetroffen en aangehouden. Op weg naar en later aan het bureau uitte de 42-jarige dusdanige bedreigingen aan het adres van een politieman die hij kende, dat door deze politieman aangifte hiervan is gedaan en de 42-jarige  voor verder onderzoek in verzekering is gesteld.De 27-jarige aangehouden verdachte is in de loop van zaterdag afgehoord en heengezonden. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

bron:Politie Twente