Maandagmorgen vond er een overval plaats op een woning aan de Roelingsbeek in Zwolle. Omstreeks 08.30 uur werd bij de woning aangebeld. Toen de 56-jarige bewoner de deur opende stonden er vier mannen voor de deur. Een van hen duwde de bewoner naar binnen en bedreigde hem met een ijzeren staaf.  De man wordt de trap opgeduwd naar de eerste verdieping en wordt in een slaapkamer door een van de daders vastgehouden.

De andere mannen doorzoeken de slaapkamers van de woning. Na enkele minuten verlaten de mannen de woning via de achterzijde. Voor zover op dit moment bekend is er niets weggenomen. Als de bewoner merkt dat de mannen weg zijn rent hij in zijn pyama naar buiten en ziet ze in een vermoedelijk donkerblauwe personenauto wegrijden. Vervolgens rijdt de auto vanaf de parkeerplaats hard weg linksaf richting de Reggelaan. Op de Reggelaan sloeg deze auto linksaf in de richting van de Rijnlaan.
Signalement daders:
Dader 1: 25/26 jaar, lengte 1.70 mtr., blanke huidskleur, normaal postuur, zwart kort golvend haar.Kleding : zwarte korte jas, donkerkleurige broek.
Dader 2: ongeveer 30 jaar, lengte ong. 1.80 mtr., iets getint gelaat, fors postuur, zwart haar. De man had een baard en een snor.
De signalementen van de twee andere daders zijn niet bekend. Het slachtoffer omschrijft de mannen als Zuid-europese types.

De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het bureau van politie in Zwolle, telefoon 0900-8844 of  gebruik te maken van Bel M. Het landelijke Bel M telefoonnummer is 0800 – 7000  is gratis en volledig anoniem.
bron:Politie IJsselland