Bij een ontploffing in een melkverwerkend bedrijf aan de Timorstraat is op 22 februari een man (leeftijd onbekend) uit Lemmer omgekomen. Een collega van hem, een 27-jarige man uit Kimswerd bleef ongedeerd.

Het tweetal was in dienst van een extern bedrijf dat in opdracht van het bedrijf in Gorinchem gespecialiseerde werkzaamheden uitvoerde. De twee werkten onder toezicht van een personeelslid van het Gorkumse bedrijf. Deze man, een 37-jarige man uit Bergambacht, ademde rook in en is uit voorzorg voor onderzoek naar een ziekenhuis overgebracht.
Het tweetal was op het moment bezig met werkzaamheden in een lege roestvrijstalen tank, waar normaliter lactose in opgeslagen is. De explosie vond waarschijnlijk plaats toen de tankbodem met een plasmasnijder werd losgesneden. Politie, brandweer en ambulancepersoneel waren snel ter plaatse, evenals een traumahelikopter. Het slachtoffer was waarschijnlijk op slag dood.

De oorzaak van het ongeval is vooralsnog onbekend. De Technische Recherche en de Arbeidsinspectie zijn voor onderzoek ingeschakeld. De 27-jarige man uit Kimswerd is door mensen van Slachtofferhulp opgevangen, de personeelsleden van het bedrijf zijn door het bedrijf zelf opgevangen. Volgens de directie van het bedrijf zijn bij de werkzaamheden alle geldende veiligheidsvoorschriften in acht genomen.
 
bron:Politie Zuid-Holland-Zuid