Zaterdag 26 augustus jl. werd ingebroken in een woning aan de Olieslagweg in Enschede. Bij deze inbraak werden o.a. de autosleutels weggenomen van een auto van de 33-jarige bewoonster. Met behulp van deze sleutels werd ook de auto ontvreemd.

Dinsdagavond 29 augustus werd deze auto om een uur of zes gesignaleerd op de Parkweg in Enschede. Politiemensen gaan achter deze auto aan en willen, wanneer de auto stil staat voor verkeerslichten aan de Lambertus Buddestraat in Enschede, de bestuurder controleren. Bij het zien van de politiemensen probeert de bestuurder tussen andere wachtende auto’s door weg te komen. Dit gelukt hem waarbij hij nog probeert een van de politiemensen die voor de auto staat, omver te rijden.

Door opzij te springen weet deze dit ternauwernood te voorkomen. De achtervolging wordt ingezet en uiteindelijk kan de bestuurder, een 31-jarige Hengeloer, worden aangehouden op de Algolstraat in Enschede waar hij tegen de muur van een onderdoorgang aanreed. De 31-jarige is overgebracht naar het bureau waar hij voor verder onderzoek in verzekering is gesteld.
 
bron:Politie Twente