Een 53-jarige in het Belgische Seraing wonende Nederlandse man heeft zondagmiddag 29 mei 2005 omstreeks 18.00 uur in de Holzstraat in Kerkrade zelfmoord gepleegd. De man schoot zichzelf met een vuurwapen in de borststreek. Ambulancepersoneel heeft nog geprobeerd om de man te reanimeren, maar dat bleek tevergeefs te zijn.

Het slachtoffer belde met de hem bekende eigenaresse van een aan de Holzstraat gelegen restaurant om te zeggen dat hij langs kwam om met haar te praten. Toen hij bij haar was vertelde de man dat hij ongeneeslijk ziek was en dat hij daardoor het leven niet meer zag zitten. Hij zei dat hij kanker had. Kort hierna verliet hij het cafà© en kwam hij tot zijn daad. Na de vergeefse reanimatie zocht de politie naar identiteitspapieren. Daartoe werd een motorjack dat de man in het restaurant had achtergelaten, doorzocht. Daarbij vond de politie als eerste een explosief in de vorm van een handgranaat. De politie stopte vervolgens met zoeken omdat het niet ondenkbeeldig was dat er nog meer explosieven in de motorjas zaten. Verder werd het restaurant ontruimd en werd de onmiddellijke omgeving afgezet. De hulp van het EOCKL werd ingeroepen om nader onderzoek naar te doen. Deze dienst kwam omstreeks 20.15 uur aan in Kerkrade.

Bij het door deze dienst ingesteld onderzoek werd in de motorjas nog een tweede handgranaat aangetroffen. Beide exemplaren bleken dummies te zijn en voor leken niet van echte granaten te onderscheiden.

Nadat dit duidelijk was kon de identiteit worden vastgesteld aan de hand van aangetroffen bescheiden. Hierna werd de lijkschouw verricht en kon het stoffelijk overschot worden weggehaald. Omstreeks 21.45 uur werd de Holzstraat weer opengesteld voor het verkeer.
 
bron:Politie Limburg-Zuid