Een 74-inwoner van Geleen is donderdagmorgen slachtoffer geworden van een straatroof, toen hij zijn hond uitliet op de Beekhovenstraat in zijn woonplaats. Bij de straatroof is geweld gebruikt waarbij het slachtoffer een vinger van zijn linkerhand is kwijtgeraakt. Dit gebeurde doordat de verdachte, de 31-jarige onderbuurman van het slachtoffer, tijdens de roof de vinger op enig moment heeft afgeknipt, dan wel heeft afgesneden.

De verdachte sloeg vervolgens op de vlucht en nam, behalve de beurs van het slachtoffer, ook diens hond mee. Nadat omstanders de achtervolging hadden ingezet, liet de man de hond los en wist te ontkomen aan zijn achtervolgers. De politie zette onmiddellijk een speurtocht naar de verdachte op touw. Daarbij werd ook gebruik gemaakt van een vliegtuig die op dat moment in de regio beschikbaar was. De man werd in de buurt van het Danikerbos gesignaleerd, maar wist wederom te ontkomen. Hij is nog steeds voortvluchtig.
Het slachtoffer is naar het Academisch ziekenhuis in Maastricht overgebracht waar vandaag via een spoedingreep wordt getracht de vinger te redden. De politie verwacht het slachtoffer pas morgen te kunnen horen. De zoektocht naar de verdachte gaat voort. 

bron:Politie Limburg-Zuid