De politie heeft vier aanhoudingen verricht nadat er een 35-jarige man uit Katwijk zwaar gewond was aangetroffen op de Prinssessekade in Leiden. De Katwijker was op de Prinsessekade in een ruzie verwikkeld geraakt met twee vrouwen en een man. De Katwijker die samen met een 30-jarige Leidenaar op weg was naar een kroeg kreeg onderweg ruzie met de drie die op de hoek van de Apothekersdijk en de Prinsessekade stonden.

De woordenwisseling liep uit op een handgemeen waarbij ook één van de vrouwen, een 18-jarige Leidse, werd geslagen en daarop ook terugsloeg. De man, een 20-jarige Leidenaar, die in het gezelschap van de twee vrouwen verkeerde heeft daarop de Katwijker met een steen geslagen. Getuigen belden de politie, die direct ter plaatse ging. Omdat de Katwijker niet aanspreekbaar was en hij een flinke hoofdwond had werd hij vervolgens direct per ambulance naar het LUMC overgebracht. Inmiddels is zijn situatie stabiel.
De politie zocht de omgeving af naar de verdachten en kon deze op basis van het opgegeven signalement aanhouden op de Koddesteeg. De drie, de 20-jarige Leidenaar en de twee vrouwen van 18 en 17 jaar eveneens uit Leiden, zijn op het bureau ingesloten en zullen gehoord worden. De 30-jarige Leidenaar die in het gezelschap was van het slachtoffer is ook aangehouden, hij heeft mogelijk ook een rol gespeeld in de ruzie die was ontstaan. Over de aanleiding van de ruzie is nog niets te zeggen.
bron:Politie Holland Midden