Restaurant De Mandemaaker in Spakenburg ondergaat momenteel een ingrijpende verbouwing. Tijdens de verbouwing ontvangt Restaurant De Mandemaaker haar gasten in een tijdelijke behuizing; het voormalige pand van Loef, eveneens aan het Spuiplein. Dit pand werd omgetoverd tot een sfeervolle ruimte, inclusief terras en zaalruimte.

Het hele restaurant wordt op de schop genomen. Volgens eigenaar Bert van Eijden heeft het huidige pand een aantal loze en inefficiënte ruimten. “Dat is jammer, want die ruimten richten wij liever in om onze gasten te ontvangen”. Het restaurant en de keuken worden door een andere indeling vergroot. Ook de Zuiderzee-zaal ondergaat een metamorfose en wordt een multifunctionele ruimte voor grote en kleine gezelschappen. Boven het huidige restaurant wordt de Opkamer verbouwd tot een keukenstudio en een zaal voor zo’n 20 personen. Daar komt ook een aparte vergaderzaal van ongeveer 60 vierkante meter. Het was eerst de bedoeling om op de 1e verdieping appartementen te situeren, maar volgens Van Eijden is het aanbod daarvan inmiddels zo groot dat de markt van appartementen verzadigd is. Ook de inrichting van het restaurant wordt geactualiseerd. “Als restaurant moet je qua inrichting met je tijd mee gaan. Tussentijds hebben we af en toe wel wat aan de inrichting gedaan, maar dat bleef lapwerk. Nu pakken we de zaken rigoureus aan.” Van Eijden verwacht dat het verbouwde restaurant in september weer open gaat.  Tussentijds biedt het tijdelijke onderkomen in het voormalige pand van Loef alle faciliteiten voor sfeervol genieten. Het tijdelijke adres is Kerkstraat 60-61. Telefoon- en faxnummer blijven ongewijzigd.

Restaurant De Mandemaaker is gelegen in het centrum van Spakenburg, het oude vissersdorp aan de voormalige Zuiderzee. Een dorp met meerdere havens, maar in de oude haven liggen nog steeds oude botters. En om die reden een veel gefotografeerde historische plek, evenals de oude scheepswerf. Een absolute must, omdat daar nog steeds op ambachtelijke wijze botters worden gerepareerd.Uiteraard staan er visspecialiteiten op de kaart van De Mandemaaker, maar ook voor de vleesliefhebbers heeft zij genoeg te bieden.  Het à la carte restaurant en de zalenaccommodatie lenen zich voor zowel grote gezelschappen als voor een intiem diner in kleine kring. Zakenrelaties, vrienden of familie uitnodigen in De Mandemaaker staat voor goede smaak, een prettige sfeer en uitstekende service

bron:Prestige Public Relations