Momenteel telt de garderobe van Manneken-Pis in Brussel meer dan 750 verschillende kostuumpjes. Deze worden omwille van het behoud ervan afwisselend tentoongesteld. Dat deze collectie gestadig uitbreidt, komt door de vrijgevigheid van de schenkende verenigingen en door de populariteit van het kleine ventje. Tijd om zijn kleedkamer opnieuw in te richten.

Vanaf 28 oktober is in het Museum van de Stad op de Grote Markt in Brussel de nieuwe dressingroom te bewonderen. De jongetjes van de ganse wereld zullen jaloers zijn op de nieuwe kleedkamer van dat verwende joch.

Manneken-Pis, een kindervriend
De herinrichting van de zaal van Manneken-Pis biedt het Museum van de Stad Brussel de gelegenheid zich tot het jonge publiek te richten. Voor de 5 tot 8 jarigen worden vertelrondleidingen Brusselse symbolen en legenden georganiseerd. Tijdens deze vertelrondleiding worden kinderen vertrouwd gemaakt met het ontstaan en de geschiedenis van Brussel, vertrekkend van de symbolen van de stad zoals Sint Michiel, de iris, Sint Goedele en natuurlijk Manneken-Pis. De 8 tot 12 jarigen kunnen een rondleiding volgen rond Het water in Brussel en het fonteintje van Manneken-Pis. Kinderen leren tijdens deze rondleiding iets bij over de oorsprong en ontwikkeling van de stad en de rol die het water daarin speelde.

bron:Stad Brussel