Manpower maakt de opening bekend van zijn eerste vestiging in China voor internationaal partnerschap. Dit initiatief is het eerste in een reeks publiek-private partnerschappen die bedoeld zijn om de best practices van Manpower wereldwijd in China te introduceren en aan te passen aan de situatie daar, ter ondersteuning van de snel groeiende economie van het land. Dit is de eerste keer dat een overheidsinstelling in China voor zo'n omvangrijk project een partnerschap is aangegaan met een externe partij voor personeelsdiensten. 

Tot de eerste ontwikkelingsprojecten behoren de vaststelling van de toekomstige behoefte aan beroepsvaardigheden en opleidingen in Sjanghai, de implementatie van on-line assessmentsystemen bij plaatselijke arbeidsbureaus, het opzetten en aanbieden van trainings- en ontwikkelingsprogramma's en samenwerking bij het opleiden van senior overheidsfunctionarissen door middel van wereldwijde uitwisselings- en detacheringsprogramma's. 
 
'Dit is een uniek partnerschapsprogramma tussen een overheidsinstelling in China en een organisatie die wereldwijd personeelsdiensten verzorgt. Wij zien dat onze internationale klanten delen van hun productieproces naar China verplaatsen. De kwaliteit van het personeel in China is voor het productieproces van groot belang. Samen met onze collega's in Sjanghai kunnen wij klanten adviseren hoe zij in China het productie- en arbeidsproces goed en efficiënt kunnen inrichten.' aldus Hans Leentjes algemeen directeur Manpower Nederland. 'Zo ondersteunt Manpower bedrijven bij het aangaan van de concurrentieslag op lange termijn.'  
 
Manpower werkt als partner samen met sociale instanties aan het ontwikkelen van strategieën op het gebied van human resources en infrastructuur met het oog op de snel groeiende behoefte aan arbeidskrachten in China. Het eerste kantoor voor het internationale partnerschap werd op 1 mei in Sjanghai geopend en heeft diverse initiatieven ontplooid om overheidsorganen, staatsbedrijven en buitenlandse ondernemingen in Sjanghai te helpen arbeidssystemen en personeelsdiensten doeltreffender en efficiënter te maken. 
 
'De expertise die Manpower in 57 jaar heeft opgebouwd op het gebied van de arbeidsmarkt zetten wij in om de Chinese sociale instanties te helpen hun arbeidspotentieel zodanig te positioneren dat de huidige en toekomstige economische groei in China ondersteund wordt,' zegt Jeffrey A. Joerres, voorzitter en CEO van Manpower Inc., 'Manpower heeft een zeer goede staat van dienst als het erom gaat samen te werken met overheidsorganisaties om nationale arbeidsmarkten te ontwikkelen en te versterken. Tegelijkertijd is het uitbreiden van ons dienstenaanbod in China en in heel Azië een centraal onderdeel van onze wereldwijde groeistrategie.' Manpower heeft momenteel meer dan 4.300 kantoren in 68 landen. 
Manpower heeft zijn dochterondernemingen, Right Management Consultants en Career-Harmony, betrokken bij de opzet en uitvoering van deze projecten.   
 
Gedurende het hele jaar zullen er nog andere kantoren worden geopend in grote steden elders in China. Parallel aan deze ontwikkeling zal het aantal lokale vestigingen van Manpower worden uitgebreid. Manpower trad in 1964 toe tot de Chinese markt met de opening van een kantoor in Hong Kong. Tegenwoordig omvat het netwerk van Manpower/ Right in China 38 vestigingen, waarvan 17 op het vasteland van China, 6 in Hong Kong en 15 op Taiwan. Het hoofdkantoor van Manpower China is gevestigd in Sjanghai. 
 
bron:Manpower