Mevrouw Abendanon, coà¶rdinator van Kraka-e-Sewa, is winnaar geworden van de Nationale Mantelzorgprijs 2005. Zij is de stuwende kracht achter het ontmoetingscentrum voor dementerenden van Surinaamse afkomst. Kraka-e-Sewa richt zich niet alleen op de dementerenden, maar ook hun mantelzorgers. Het biedt mantelzorgers niet alleen praktische ontlasting, maar ook informatie, lotgenotencontact en ontmoeting. De coà¶rdinator is winnaar geworden vanwege haar werk en betrokkenheid, maar de jury wil met de prijs ook een extra impuls geven aan de interculturele mantelzorgondersteuning.

De Nationale Mantelzorgprijs is een initiatief van de LOT, Vereniging van Mantelzorgers. De prijs is bestemd voor een organisatie, instelling of individu die zich bijzonder verdienstelijk gemaakt heeft voor de versterking van de maatschappelijke positie en/of ondersteuning van mantelzorgers.  
Mevrouw Abendanon ontvangt een glaskunstwerk en een bedrag van 10.000 euro dat bestemd is voor een mantelzorgproject.  
 
Daarnaast stelt de Stichting Wilde Ganzen 5.000 euro ter beschikking aan Bedrijfsschool Oosterlengte. Deze Bedrijfsschool heeft een lespakket over mantelzorg ontwikkeld voor leerlingen van groep acht van basisscholen. Met deze prijs wil Wilde Ganzen aandacht schenken aan de problematiek van jonge mantelzorgers.  
De Nationale Mantelzorgprijs wordt uitgereikt aansluitend op de Nationale Mantelzorglezing die uitgesproken wordt door prof. dr. Henriete Maassen van den Brink, hoogleraar Empirische Arbeidseconomie aan de UvA.  

bron:LOT