Eindhoven, 8 juni 2010. MARBIZ biedt jonge mensen de kans hun droom waar te maken om een eigen bedrijf blijvend succesvol op te zetten. Veel zelfstandige ondernemers hebben het zelf ondervonden: Ondernemen is een vak apart. De meesten zijn na een flitsende start door schade en schande wijs geworden. In de huidige economische situatie is daar geen tijd meer voor!

De Opleiding tot Zelfstandig Ondernemer
Jonge ambitieuze mannen en vrouwen die voor zichzelf willen beginnen of een (familie)bedrijf willen overnemen, moeten er direct staan.
à¢â‚¬Å“Een ZZP‘˜er ben je in 5 minuten, een zakelijke bankrekening open je in à©à©n dag, maar om een succesvol ondernemer te worden en te blijven moet je deskundigheid verwerven op alle facetten binnen de ondernemingà¢â‚¬, zegt Boudewijn Gruwel, manager business education van MARBIZ.
De tweejarige opleiding aan de Management Academie omvat alle aspecten waarmee de ondernemer in aanraking komt: Van opstellen van businessplan, tot bespreking met de bank, marktonderzoek, inkoop, voorraadbeheer tot aannemen van personeel en marketing & verkoop.
De opleiding is praktijkgericht. Onder leiding van ondernemers uit het bedrijfsleven wordt er in kleine groepen van maximaal 20 studenten gewerkt. Theorie en praktijk worden gemixt via businessgames en presentaties door deskundigen. Het maatwerk van MARBIZ wordt onderstreept doordat de praktijk stages zijn afgestemd op de interesse van de student.
De studie wordt afgesloten met een erkend diploma, waarbij de student zijn eigen businessplan presenteert, dat direct uitvoerbaar is in de praktijk.

Voor wie is de opleiding bestemd?
De opleiding is bestemd voor iedereen die zijn droom wil verwezenlijken om een eigen bedrijf te starten of over te nemen. Met een gedegen en onderbouwd programma succesvol wil zijn en te blijven. Leeftijd en geslacht zijn niet belangrijk. à¢â‚¬Å“Failliet gaan wil niemand. Meer dan 30% van de nieuw gestarte ondernemers gaat failliet door ondeskundigheid. De MARBIZ opleiding geeft de handvatten om de risico‘˜s te minimaliseren.

Over MARBIZ
MARBIZ is een zelfstandig onderdeel van het ROC Eindhoven.
De opleiding aan de Management Academie van MARBIZ heeft een exclusief karakter door de persoonlijke begeleiding van de studenten. Studenten worden vooraf gescreend op hun motivatie. Dat is de beste garantie voor succes. De opleiding staat open voor studenten uit het gehele land. Bezoek ook www.marbiz.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
MARBIZ
Boudewijn Gruwel, Manager Education
Email: [email protected]
Telefoon: 06 537 437 06