De Raad van Bestuur van TXT e-solutions S.p.A. heeft met ingang van 1 januari Marco Edoardo Guida benoemd tot chief executive officer van de TXT Group. Hij wordt daarmee eveneens lid van het Executive Committee van het bedrijf.
De TXT Group is leider in software voor Demand & Supply Chain Management en Media & Channel Integratie.

Deze benoeming sluit een proces af van herstructurering en de herdefinitie van verschillende managementrollen en verantwoordelijkheden, in 2006 gestart door bestuursvoorzitter Alvise Braga Illa. In 2008 is de TXT Group opgebouwd rond drie business units; TXT Perform, TXT Polymedia en TXT Next.

De Raad van Bestuur was zeer tevreden met de positieve resultaten die Marco Guida heeft bereikt. Hij zorgde onder andere voor de internationale ontwikkeling van de TXT Group en was verantwoordelijk voor het commerciële succes van de TXT Perform producten. Ook droeg hij zorg voor de groeiende synergie tussen TXT Polymedia, TXTPerform en de strategische herpositionering van TXT Next. Deze resultaten zijn essentieel voor de verdere groeidoelstellingen en de financiële resultaten van de groep en alle daaronder behorende bedrijven en divisies, vooral TXTPerform.

Mede om deze redenen neemt Guida deze functie van bestuursvoorzitter Braga Illa over. Die blijft verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe strategieën, acquisities, allianties, corporate governance en externe communicatie. En de verdere ontwikkeling van het merk TXT en het creëren van stakeholdersvalue.

Marco Guida is 47 jaar oud en cum laude afgestudeerd in Electronic Engineering aan Politecnico in Milaan. Hij behaalde een graad in Executive Management op de London Business School.

Hij begon bij de TXT Group in 1994 als Manager van de divisie die uitgroeide tot het huidige TXT Polymedia. In 2000 werd hij benoemd tot Vice-President en in 2001 tot International Operations Manager. In deze functie leidde hij de transformatie van TXT naar een internationale groep met vijftien kantoren in Europa en de Verenigde Staten en honderden klanten wereldwijd.

Voordat hij in dienst trad bij TXT vervulde Guida verschillende management posities bij Pirelli Informatica, waar hij in 1988 begon met het ontwikkelen van innovatieve supply chain en logistieke oplossingen.

à¢â‚¬à…“Ik ben erg ingenomen met de benoeming van Marco Guida als nieuwe CEO van de TXT Group. Hij is een manager met een brede ervaring en interesse en beschikt over een uitzonderlijk charisma en energie, zegt Braga Illa op, voorzitter van de TXT Group. à¢â‚¬à…“Marco heeft veel ervaring in onze sector en heeft een enorme bijdrage geleverd in het creëren van onze snel groeiende internationale organisatie. Hij zal direct verantwoordelijkheid zijn voor alle onderdelen en zowel het Executive Committee en het team van managers aansturen. Ikzelf zal mij voortaan vooral richten op de externe activiteiten van de TXT Group zoals de huidige economische situatie verlangt.

Over TXT e-solutions
TXT e-solutions ontwikkelt internationaal strategische software en oplossingen voor de industriële en media sector. De belangrijkste marktgebieden waarin zij opereert zijn Demand & Supply Chain Management, (DSCM) met TXTPerform en Media & Channel Integration met TXT Polymedia. De organisatie staat op de lijst als Star segment op de Italiaanse beurs (TXT IM). TXT heeft ongeveer 560 medewerkers in dienst. Naast het hoofdkantoor in Milaan heeft TXT e-solutions kantoren in heel Italië, Frankrijk (Parijs, Lyon), Groot-Brittannië (Londen), Spanje (Barcelona), Duitsland (Halle-Leipzig), Nederland (Bussum)en de Verenigde Staten (Wynyard en New York).

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie over het bovenstaande kunt u contact opnemen met Marielle Nelissen, Marketing Coà¶rdinator Benelux van TXT e-solutions, die telefonisch bereikbaar is via 035 691 10 21 of met Frank D.P.M. Lether van Presstige Public Relations, die via 033 245 00 70 is te bereiken.

Bussum, 8 januari 2009

TXT e-solutions
Nieuwe 's Gravelandseweg 3
1405 HH Bussum
035 691 10 21