Marine Harvest N.V., de joint venture van Nutreco Holding N.V. en Stolt-Nielsen S.A., is de verkoop overeengekomen van haar zalmkweek- en verwerkingsactiviteiten aan de oostkust van Canada aan Cooke Aquaculture Inc. De totale zalmproductie van Marine Harvest aan de oostkust van Canada is ongeveer 3,5% van de totale wereldwijde productie van Marine Harvest.
Een van de doelstellingen van het herstructureringsplan van Marine Harvest na de fusie is het optimaliseren van de bedrijfsmiddelen. De verkoop van de operatie aan de Canadese oostkust maakt deel uit van dit strategisch plan. Marine Harvest is van mening dat Cooke Aquaculture een geschikte eigenaar is voor de activiteiten aan de Canadese oostkust. Deze onderneming heeft een sterke focus op deze regio. Met de krachtenbundeling van Cooke s en Marine Harvest s zalmactiviteiten aan de Canadese oostkust verwacht Cooke Aquaculture een sterkere uitgangspositie voor verdere groei te realiseren.
Nutreco Holding N.V.
Nutreco Holding N.V. is een internationale onderneming op het gebied van diervoeding en visvoer, die beoogt waarde te creëren door kennis van de voedselketens. De onderneming is selectief aanwezig in verschillende schakels van de voedselproductieketens van vis en vlees. Binnen Nutreco s Business Groepen opereren verschillende Business Units, met ongeveer 80 productie- en verwerkingsfabrieken in 22 landen met in totaal ongeveer 8.000 medewerkers.
In 2004 bedroeg de omzet van Nutreco EUR 3.857,3 miljoen. Nutreco is genoteerd aan de Euronext Eurolist van Euronext Amsterdam N.V. en maakt deel uit van de Midkap Index (Amsterdam) en de Euronext 150 Index.
 
Bron : Nutreco