Persbericht

SAP blijft nummer 1 met marktaandeel van 23,6 procent
 
´s-Hertogenbosch, 5 april 2012 Marktonderzoeker Gartner heeft onderzoek uitgevoerd naar de wereldwijde omzet op het gebied van BI-platformen, analytische applicaties en toepassingen op het gebied van Performance Management (PM). In dit marktsegment is volgens Gartner in het afgelopen jaar voor 12,2 miljard dollar (8,37 miljoen euro) omgezet, een groei van 16,4 procent ten opzicht van 2010. Daarmee is het de tweede snelst groeiende softwaremarkt.
 
Meer business initiatieven
Ondanks de budgettaire beperkingen in de vaste IT-uitgaven, hebben bedrijven niet bezuinigd op de investeren in BI. Ook werd van de vrij te besteden gelden een belangrijk deel gebruikt voor de financiering van nieuwe initiatieven voor analytische oplossingen. Daarnaast geven de Gartner-onderzoekers aan dat organisaties in toenemende mate BI-software aanschaffen op initiatief van de business afdelingen.
 
SAP grootste marktaandeel
De top 5 aanbieders domineren de markt. SAP blijft met een marktaandeel van 23,6 procent ruimschoots voor op de nummer 2 op de Gartner- ranglijst, te weten Oracle (15,6%). Daarna komen achtereenvolgens SAS Institute, IBM, Microsoft en de overige aanbieders. Deze leveranciers zijn gezamenlijk goed voor driekwart van de omzet. Door een combinatie van acquisitie, integratie en gerichte commerciële acties in het eigen afzetkanaal, weten ze hun positie te verstevigen met een ‘˜gelaagd‘˜ totaalaanbod.
 
SAP heeft de omzet in Business Intelligence (BI)-software in de periode 2010 tot 2011 met 19,5 procent laten groeien. In 2011 stond SAP ook op de eerste plaats op de ranglijst van BI-leveranciers.
 
Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken meer dan 176,000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.
 
Hoge resolutie beeldmateriaal van SAP is beschikbaar op www.sap.com/photos
Voor videoverhalen over uiteenlopende onderwerpen kunt u terecht op www.sap-tv.com
Volg SAP op Twitter voor het laatste nieuws
Wilt u persberichten over SAP niet langer ontvangen, klik hier.
 
Voor meer informatie over dit bericht:
 
SAP
Cees Kardolus
T: 073 645 77 39
E: [email protected]

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular