BERICHT VOOR DE PERS

Marktleider in ongediertebestrijding brengt haar werk in beeld

De Meern, 7 oktober 2008 - In de strijd om arbeidskrachten zet Rentokil Pest Control sinds kort een nieuw middel in: Video Recruitment. Drie vacaturefilms op de website van Rentokil laten zien hoe afwisselend en uitdagend het werk bij Rentokil is. De films zijn speciaal ontwikkeld om misvattingen over ongediertebestrijding te weerleggen en het werk als ongediertebestrijder realistisch in beeld te brengen.

"Veel mensen kennen Rentokil van naam, maar slechts weinigen hebben een beeld van wat het werk van Rentokil inhoudt", aldus Nicole van Veldhuizen-van Zoelen, Manager Marketing, Development & Organisation van Rentokil Pest Control. "Zowel de Verkopers als de Servicemedewerkers hebben zeer afwisselend en uitdagend werk met en voor klanten. Zij adviseren, inspecteren, controleren en rapporteren over ongediertepreventie en -bestrijding en gebruiken in hun werk de laatste technieken. Bovendien zit er grote afwisseling in het werk. De ene dag sta je in een bakkerij, de andere dag in een groot kantoorpand. Met deze vacaturefilms willen we juist die aspecten onder de aandacht brengen".

In deze visueel ingestelde tijd, waarin het internet en interactieve media overheersen, wil de sollicitant een steeds concreter beeld van wat de werkzaamheden inhouden en hoe de werkplek eruitziet. Mensen willen een gevoel krijgen bij een vacature en dat is beter over te dragen met beeld dan met tekst. Met de vacaturefilms speelt Rentokil in op deze trend. Door de steeds groter wordende kring van opdrachtgevers heeft Rentokil regelmatig diverse vacatures te vervullen voor zowel haar hoofdkantoor als haar vijf in het land verspreid liggende regiokantoren.

Rentokil wordt door haar medewerkers gezien als een goede werkgever, zo bleek uit de meting die Rentokil jaarlijks onder werknemers houdt. Uit de meting van begin dit jaar bleek onder meer dat men vooral de mate van vrijheid in het indelen van eigen werkzaamheden en de waardering van de klanten voor het geleverde werk als zeer positief bestempelt. De medewerkers hebben hun eigen klantenkring en werken veelal van huis uit. Ook de interne opleiding en de ´training on the job' scoorden goed bij de personeelsleden. "De meeste mensen raken, eenmaal binnengekomen, besmet met het Rentokil-virus", besluit Nicole van Veldhuizen-van Zoelen.

Over Rentokil Pest Control

Rentokil Pest Control treedt op ter preventie en bestrijding van ongedierte, insecten en zwammen. Tevens biedt Rentokil oplossingen voor het weren van vogels. Rentokil Pest Control verzorgt het uitvoeren van inspecties en de rapportage over hygiëne en bouwkundige omstandigheden. Uitgangpunten zijn afnemerseisen, wettelijke eisen, HACCP-systemen en hygiënecodes. Met vijf regiokantoren en circa 285 medewerkers bedient het bedrijf klanten door het hele land.

Door het eigen Pest Control Research & Development Center worden regelmatig innovaties geïntroduceerd, zoals de Mouse Monitoring Unit, RADAR en PestNetOnline. Rentokil heeft een ruime ervaring met weringmaatregelen en een uitgebreid assortiment weringmaterialen. Daarnaast brengt Rentokil Pest Control advies uit op het gebied van bouwkundige staat, stapeling en huishouding.

Rentokil Pest Control is de specialist in de preventie, inspectie en bestrijding van ongedierte in en rond (bedrijfs)gebouwen en bij particulieren thuis. Rentokil Pest Control is een divisie van Rentokil Initial PLC. Met ruim 900 vestigingen in 40 landen is Rentokil Initial marktleider op het gebied van serviceverlening in en om bedrijven en bij particulieren.

Niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Rentokil Pest Control

Mevrouw N. van Veldhuizen-van Zoelen, Manager Marketing, Development & Organisation

Telefoon: 030 669 04 00

E-mail: [email protected]

www.rentokil.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular