FC Marlà¨ne heeft de eerste prijs van het seizoen te pakken. De futsal bekerwinnaar van het vorige seizoen wist vrijdagavond landskampioen FCK de Hommel met 4-3 de loef af te steken en zodoende voor de tweede maal op rij de Super Cup futsal te veroveren.

Het was een harde wedstrijd waarin de rivaliteit tussen beide verenigingen duidelijk merkbaar was. In sporthal De Waardergolf in Heerhugowaard, de thuishaven van FC Marlà¨ne, zorgde Max Tjaden voor de openingstreffer. Op dat moment speelde De Hommel met een man minder. Moes Rebel zat met een gele kaart op de bank. Erik de Jongh maakte gelijk maar al snel liep de landskampioen weer achter de feiten aan. Een tienmeter van Anouk Roest werd half gekeerd, Ruben van Veen was er als de kippen bij om de rebound af te maken. Kees Thies (3-1) en Bert Aipassa (3-2) bepaalden de ruststand.

In de tweede helft was het weer Ruben van Veen die scoorde. De van Hilversum overgekomen aanwinst maakte duidelijk indruk met zijn treffer, die pas vijf minuten voor tijd viel. Doelman Patrick Thomassen van De Hommel ging wat meer meevoetballen maar verder dan 4-3, door Erik de Jongh, liet Marlà¨ne het niet komen. ´We begonnen niet goed. Het was allemaal wat geforceerd. Toch ben ik ervan overtuigd dat het tijdens het seizoen beter zal gaan naarmate er meer ritme komt in het spelen. Onder meer Erik de Jongh van Hilversum is erbij gekomen waardoor de selectie alleen maar groter is geworden', vertelde futsal-international Thomassen, die overigens weinig tijd krijgt om te groeien met zijn ploeg. Komende vrijdag ontmoeten beide ploegen elkaar weer in Heerhugowaard. Dan voor de eerste competitiewedstrijd.
 
bron:KNVB