Politie Flevoland heeft de afgelopen maand november al ruim 10.000 kilogram illegaal vuurwerk aangetroffen. Eigen onderzoeken maar ook anonieme meldingen zorgden voor dit resultaat. Maandagavond vonden agenten in een container op het industrieterrein Noordersluis nog een hoeveelheid van 6000 kilogram. De vondst werd gedaan door informatie vanuit een ander onderzoek waar op dit moment nog geen verdere bijzonderheden over gemeld kunnen worden.

 

In verband met de vondst van het vuurwerk zijn twee mannen uit Lelystad en Almere aangehouden. Het vuurwerk is inbeslag genomen en door de Dienst Domeinen vervoert naar een veilige opslagplaats. Andere meldingen waarbij vuurwerk is gevonden zoals in Almere op de Middenhof en de Albaststraat kwamen vanuit de tiplijn, Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Mensen kunnen op deze lijn anoniem hun tip kwijt aan politie of justitie.

De politie verwacht in de maand december nog meer vuurwerk aan te zullen treffen. Nog steeds vindt de politie bij particulieren kleinere hoeveelheden illegaal vuurwerk. In alle gevallen volgt een proces-verbaal en wordt het vuurwerk inbeslag genomen.
 
bron:Politie Flevoland