De rechtbank Rotterdam heeft de 26-jarige Wik H veroordeeld tot de maximale gevangenisstraf van twintig jaar en tbs met dwangverpleging voor een achttal feiten. Hij wordt veroordeeld voor het verkrachten en doden van het meisje Nienke en het aanranden en poging tot doodslag van haar vriendje Maikel in het Beatrixpark in Schiedam. Verder acht de rechtbank bewezen: poging tot aanranding van een studente in Maassluis en de beroving, verkrachting en poging tot doodslag van een videotheekmedewerkster in Den Haag.

De verdachte wordt door deskundigen beschreven als een persoon met borderline persoonlijkheidsstoornis met antisociale en afhankelijke trekken. Er was ook sprake van cannabis- en alcoholmisbruik door verdachte.
Ondanks zijn verminderde toerekeningsvatbaarheid, ziet de rechtbank geen reden hem een lagere gevangenisstraf op te leggen. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.
De vorderingen tot schadevergoeding worden allen toegewezen met uitzondering van die tot immateriële schadevergoeding, omdat een dergelijke vordering zich niet leent voor behandeling in het strafgeding.

Eerder werd de 35-jarige Kees B. veroordeeld voor de misdrijven in het Beatrixpark tot een gevangenisstraf van 18 jaar. Hij is enkele maanden geleden in vrijheid gesteld.

bron:Rechtbank Rotterdam