Op 13 september is een 53-jarige man uit Friesland opnieuw aangehouden op verdenking van ontucht met een minderjarige. De man zou ontucht hebben gepleegd tijdens de uitoefening van zijn functie als raadsonderzoeker bij de Raad voor de Kinderbescherming in het arrondissement Assen.

De raadkamer van de rechtbank Zwolle heeft op dinsdag 27 september de gevangenhouding van de man bevolen voor een periode van 90 dagen. De ontucht zou hebben plaatsgevonden in de periode van september 2004 tot januari 2005 in Hoogeveen en Assen. Het onderzoek in deze zaak loopt nog en wordt verricht door de zedenrecherche van de politie Kampen. De man ontkent de beschuldigingen.

Tegen de man liep op het moment van zijn aanhouding nog een strafrechtelijk onderzoek. Op 4 augustus stond hij in Zwolle terecht op verdenking van ontucht met een minderjarige, met wie de verdachte ook uit hoofde van zijn functie contact had gezocht. Dit zou zich in januari 2005 hebben afgespeeld in de gemeente Steenwijkerland.

De rechtbank Zwolle besloot op 18 augustus om het onderzoek te heropenen, voor het horen van getuigen ter terechtzitting. De verdachte zat in het kader van dit onderzoek in voorlopige hechtenis van 1 tot 10 maart 2005, waarna hij in afwachting van de rechtszaak werd vrijgelaten.

De man is door de Raad voor de Kinderbescherming na de eerste aangifte op non-actief gesteld en in mei 2005 ontslagen.

bron:OM