Medewerkers Wageningen Universiteit en Researchcentrum reizen met NS-BusinessMedewerkers van Wageningen Universiteit en Researchcentrum (Wageningen UR) reizen sinds deze maand met de NS-Business Card. Hiermee wil de kennisinstelling kosten besparen op dienstreizen en vanuit milieuoverwegingen en efficiency meer medewerkers uit de auto in de trein krijgen.

Wageningen UR is de eerste universiteit die de NS-Business Card in de hele organisatie gaat inzetten voor dienstreizen. Deze maand hebben de eerste medewerkers de kaart in gebruik genomen. Eind 2005 zullen ruim 500 kaarten bij Wageningen UR in omloop zijn, waardoor alle 7.400 medewerkers gebruik kunnen maken van de kaart.

De groene Universiteit stimuleert medewerkers al langer de trein te kiezen in plaats van de auto. Niet alleen wordt het milieu hierdoor minder belast, ook wordt op reiskosten bespaard. Rob Buré, Hoofd Arbo- en Milieudienst Wageningen UR: "Een auto kost per kilometer zo'n 0,28 euro, de trein 0,15 euro. Als onze medewerkers waar mogelijk de trein pakken, besparen we veel geld. Niet alleen door een lagere kilometerprijs, maar ook doordat NS de administratie van dienstreizen van ons overneemt. En met de optie van de NS-Business Card om eenvoudig een taxi te bestellen voor het laatste stukje, is de trein een voordelig en efficiënt vervoermiddel."
Philippe Smit, Directeur Marketing & Sales: "Wij zijn blij de medewerkers van Wageningen UR te mogen verwelkomen in de trein. Reizen met de NS-Business Card is niet alleen een voordelige reismogelijkheid, maar ook een uitstekende manier om kostbare reistijd van medewerkers nuttig in te vullen. Werkvoorbereidingen en leeswerk kunnen vaak uitstekend in de trein worden gedaan."

De NS-Businesscard
Met de NS-Business Card kunnen medewerkers telefonisch of via internet hun treinreis en (trein-)taxirit boeken en kunnen zij gebruik maken van de meeste P&R parkeerplaatsen. De werknemer ontvangt maandelijks een gespecificeerde factuur, waardoor administratieve rompslomp met declaraties wordt voorkomen. In de daluren krijgen Business Cardhouders 20% korting op de treinreis.

bron:NSComments are closed.
%d bloggers liken dit: