Omega Pharma dochter zet vooringerichte template in voor centralisatie van bedrijfsprocessen

Waardenburg, 7 september 2012 - Omega Pharma dochter Medgenix Benelux n.v. is live gegaan met Gold4Pharma van Goldfish ICT Services. Gold4Pharma is een vooringerichte template op basis van SAP Business All-in-One, waarin Best Practices voor de farmacie zijn aangevuld met specifieke oplossingen van Goldfish. Medgenix beschikt met de nieuwe oplossing over à©à©n centraal georganiseerde omgeving waarmee de inkoop, verkoop, productie, planning, financiën en voorraadbeheer naadloos op elkaar zijn afgestemd. Bovendien is de oplossing compleet geïntegreerd met de SAP oplossing die bij moederbedrijf Omega Pharma draait. Gold4Pharma is volledig gevalideerd volgens GMP (Good Manufacturing Practice)-normen.

De standaardfunctionaliteit van Gold4Pharma is bij Medgenix uitgebreid met modules voor RF Scanning, campagnemanagement en labelprinting. De op maat gemaakt tool voor campagnemanagement zorgt ervoor dat de productie nu helemaal klantordergestuurd plaatsvindt. Een volledig geautomatiseerd voorraadbeheer - iets dat tot voor kort niet beschikbaar was - zorgt ervoor dat Medgenix nu volledig warehouse managed is en eenvoudiger aan strenge regelgeving kan voldoen.

"Met Gold4Pharma hebben we een noodzakelijke professionaliseringsslag gemaakt die aansluit bij onze strategische plannen. We kunnen nu beter gecontroleerd en georganiseerd werken", aldus Maureen Tytgat, Plant Manager bij Medgenix. "Het systeem verzekert het respecteren van de GMP-richtlijnen, we maken grote efficientieslagen, hebben sneller en eenduidiger inzicht in processen en zijn veel transparanter. Over de rol van Goldfish zijn we zeer tevreden. Hun mensen hebben ontzettend veel expertise en zijn vertrouwd met de eisen die gelden binnen de farmaceutische industrie. Ook werd steeds moeite gedaan om de meest gebruiksvriendelijke oplossingen aan te bieden. De kans is dan ook zeer groot dat Goldfish andere bedrijfsonderdelen van Omega Pharma gaat begeleiden in vergelijkbare trajecten."

Joris Peters, projectleider vanuit Goldfish ICT Services bij Medgenix: "De vooringerichte template waarin SAP standaarden zijn gecombineerd met Best Practices uit de farmaceutische industrie hebben we via een zelf ontwikkelde aanpak, waarin validatie een centrale rol speelt, geïmplementeerd. Dat zorgt niet alleen voor een betaalbare oplossing, maar ook voor een soepele en snelle implementatie. Dankzij de vlekkeloze samenwerking met Medgenix en Omega Pharma Corporate is de integratie met de corporate SAP processen vlekkeloos verlopen."

Over Medgenix Benelux n.v.
Medgenix Benelux n.v. is een Belgisch bedrijf dat deel uitmaakt van de Omega Pharma groep en verschillende activiteiten heeft binnen de farmaceutische en cosmetische sector. Medgenix Benelux n.v. is registratiehouder van ongeveer 25 geneesmiddelen die verdeeld worden door Omega Pharma naar groothandelaars en apothekers in België. De productie-eenheid van Medgenix Benelux n.v. stelt 100 personen tewerk en produceert voornamelijk biociden, farmaceutische en cosmetische vloeibare en half-vaste vormen voor de filialen van Omega Pharma of treedt op als loonfabrikant voor andere klanten.

Over Goldfish ICT Services
Goldfish ICT Services is een middelgroot adviesbureau werkzaam voor de agro-, voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie in de Benelux. Goldfish consultants combineren branche-, proces en ICT-expertise om, samen met klanten en partners, te komen tot concrete oplossingen. Geen hoogdravende verhalen maar echte resultaten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.goldfish-ict.com.

*** Noot voor de redactie ***

Voor meer informatie over dit bericht:

Goldfish ICT Services
Martine Hendriks
T: 0418 657 021
E: [email protected]