(Persbericht) Norman antimalware netwerk appliance beschermt tegen geavanceerde aanvallen op industriële, enterprise & overheids netwerken

Oslo, Noorwegen 24 September 2010 Norman ASA, technologieleider en wereldwijd opererend netwerk beveiligingsbedrijf, kondigt vandaag aan dat Norman Network Protection (NNP, een antimalware netwerk appliance, gebruikt als gateway of in het hart van een LAN), een effectieve eerste verdedigingslinie biedt tegen de verspreiding van de kwaadaardige Stuxnet wormvarianten.

Door onafhankelijke laboratoria is aangetoond dat Norman‘˜s NNP de netwerkbeveiliging tot 38% verhoogt, wanneer deze toegevoegd wordt aan een bestaande reeks endpoint beveiligingsproducten.

Stuxnet is een ´hot item‘˜ in beveiliging gedurende 2010 en blijft dat voorlopig ook met de mogelijkheid maar liefst vier Zero-Day exploits in te zetten. Stuxnet was succesvol in aanvallen op industriële operaties met SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition) systemen wereldwijd. Tot nu toe verspreidt Stuxnet zich van computer naar computer via USB geheugensticks en naar nieuwe netwerken beschermd met zwakke wachtwoorden.

Stuxnet, voorzien van rootkit functionaliteit, kan door cybercriminelen of terroristen ingezet worden om het functioneren van krachtcentrales, chemische productiebedrijven en andere kritische industriële systemen te verstoren.
Malware appliances hebben typisch focus op de gateway, maar steeds vaker worden dreigingen geïntroduceerd via interne mobiele apparatuur, zoals USB apparatuur en laptop PC‘˜s. De ultrasnelle Norman NNP appliance gebruikt geavanceerde malware detectie methodes en analyse technieken om real-time bescherming te bieden, waar de dreiging ook opduikt. NNP levert een significante beperking van het risico, tegen een fractie van de kosten van vergelijkbare apparatuur.

De Norman netwerk beveiligings appliance (NNP) biedt significante additionele bescherming met de potentie de beveiligingsperformance te verdubbelen, zoals gemeten in laboratorium testen. NNP levert een kritische additionele laag van beveiliging tegen netwerkdreigingen die door endpoint producten gemist worden.

Het volledige rapport over de NNP performance vindt u op www.nsslabs.com/anti-malware/normannnp

De NNP appliance ondersteunt Gigabit Ethernet capaciteit op meerdere protocollen en levert hoog performante inbound en outbound real-time scans van Microsoft® Windows® file sharing protocollen en HTTP, FTP, SMTP, POP3, RPC, TFTP en IRC.

Voor meer informatie neemt u contact op met:
Michael Theuerzeit, Product Marketing Manager, Norman Data Defense Systems, 06 51 663 447

Over Norman ASA
Norman ASA is in 1984 opgericht in Oslo - Noorwegen en is een marktleider en pionier in proactieve beveiligingsoplossingen en forensische malware tools.

Norman biedt als technologisch leverancier- proactieve antimalware technologie die wereldwijd wordt gebruikt in verschillende beveiligingsoplossingen en services. Norman‘˜s proactieve antimalware oplossingen worden gedreven door de gepatenteerde technologie: de Norman SandBox®.

Norman‘˜s antimalware bescherming voor clients, servers en netwerkbeveiliging worden geleverd als product en als service ontwikkeld om bedrijfscommunicatie en resources, inclusief zakelijke- en regeringsnetwerken & applicaties, remote werknemers, branche kantoren en extranet te beschermen. Norman‘˜s oplossingen zijn beschikbaar via Norman‘˜s dochterondernemingen en via een netwerk van partners wereldwijd.