Steeds meer mensen bellen met Meld Misdaad Anoniem. Zeker 562 zaken werden opgelost na tips bij M., zoals de lijn ook wordt genoemd. Dat blijkt uit het jaarverslag 2005 van de stichting Meld Misdaad Anoniem. De anonieme tiplijn krijgt dagelijks gemiddeld 155 telefoontjes, een stijging met 10 procent.

De tiplijn Meld Misdaad Anoniem is in 2005 bijna 57.000 keer gebeld. Bijna 10 procent van het totale aantal tips hadden betrekking op drugs, waarvan verreweg de meeste over hennepplantages gingen.

Op het nummer 0800-7000 kwamen ook tips binnen over mogelijke aanslagen op politici als Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders. Bellers kwamen verder met tips over de diamantroof op Schiphol en de Hells Angels. Ook konden dankzij de anonieme telefoontjes enkele relschoppers bij voetbalwedstrijden worden aangehouden.

De stijging van het aantal bellers is vooral te danken aan de toegenomen bekendheid van M. De tiplijn garandeert de anonimiteit van de bellers. M. stuurt waardevolle tips door naar instanties als de politie, justitie, de FIOD en de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).
bron: MinJus