De landelijke collecte van Alzheimer Nederland, die dit jaar plaatsvond van 7 tot 12
november, heeft voor het eerst meer dan à©à©n miljoen euro opgebracht.  Vorig jaar was dat nog een bedrag van 729.000 euro. De hoogste opbrengst werd dit jaar gehaald in Zwolle: bijna 11.000 euro, verzameld door ruim 175 collectanten. Hierdoor is er meer geld voor wetenschappelijk onderzoek en voor ondersteuning van mensen met dementie en hun familie.

 

Volgens directeur Marc Wortmann van Alzheimer Nederland is de stijging te danken aan de groei van het aantal collectanten. 'Vorig jaar gingen we met 12.000 collectanten de straat op, nu waren dat er ruim 17.000. Een geweldige prestatie van onze collecteorganisatie. Sommige fondsen meldden dat dit jaar hun collecte minder opbracht, maar dat geldt absoluut niet voor Alzheimer Nederland. Mensen willen graag daarvoor collecteren omdat ze weten hoe belangrijk het werk van onze stichting is.'

Door de grotere opbrengst kan nieuw wetenschappelijk onderzoek mogelijk worden gemaakt. Een vierde Alzheimer Centrum, waar onderzoek wordt gecombineerd met begeleiding van de patiënt en zijn familie, ligt nu binnen de mogelijkheden. Ook kan Alzheimer Nederland meer doen aan ondersteuning van patiënten en familie. Bijvoorbeeld door de oprichting van nieuwe Alzheimer Cafà©s waar zonder taboes over dementie wordt gesproken.

De stichting Alzheimer Nederland komt op voor mensen met dementie en hun familie. Dat doet zij door het verstrekken van informatie over alle aspecten rond dementie. Door daadwerkelijke ondersteuning bij deze moeilijke ziekte. Door het behartigen van de belangen van patiënten. En door het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en betere behandeling van dementie.

bron:Alzheimer Stichting