Meer dan 150 Kansarme Roemeense kinderen op vakantieDe Koninklijke Luchtmacht vliegt 152 Roemeense kinderen naar hun vakantiebestemming in Nederland. Op maandag 25 juli 2005 komen zij aan op de vliegbasis Eindhoven om vervolgens drie weken lang te gast te zijn bij gezinnen in het hele land. Dit alles wordt georganiseerd door Stichting Europa Kinderhulp. Het doel is om de Roemeense kinderen, die normaal onder erbarmelijke omstandigheden leven, tijdens een rustige vakantieperiode te helpen hun dagelijkse zorgen te vergeten.

De Koninklijke Luchtmacht verzorgt de reis naar Eindhoven, in het kader van haar humanitaire taakstelling. In bussen reizen de kinderen dan door naar de provincies Groningen, Noord-Holland, Friesland, Overijssel, Gelderland, Zuid-Holland en Zeeland, alwaar ze hun vakantiegezinnen zullen ontmoeten. Ook in Noord-Brabant (Eindhoven en omgeving) verblijven dit jaar een aantal kinderen.

Op deze wijze biedt Europa Kinderhulp rechtstreeks hulp. Volgens deze Nederlandse organisatie kunnen de kinderen, door drie weken onbezorgde vakantie, weer op adem komen. De stichting organiseert jaarlijks vakanties voor ongeveer 2200 kansarme kinderen uit verschillende Europese landen als Nederland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Oekraïne en Duitsland bij Nederlandse vakantiegezinnen. Zowel de medewerkers als de gastgezinnen doen het werk voor de kinderen geheel op vrijwillige basis. Europa Kinderhulp is 100% afhankelijk van giften en donaties en draagt het CBF keurmerk.

bron:Europa KinderhulpComments are closed.
%d bloggers liken dit: