De politie heeft de afgelopen week drie mannen aangehouden die worden verdacht van het plegen van meerdere diefstallen van buitenboordmotoren in onder andere De Rijp. De Rijp heeft al langere tijd te maken met diefstal van buitenboordmotoren.In de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 april is door kordaat optreden van een inwoner van de Rijp een eerste verdachte aangehouden. De recherche heeft naar aanleiding van deze aanhouding later in de week nog twee mannen kunnen aanhouden. De mannen hebben inmiddels 15 diefstallen van buitenboordmotoren in de maanden maart en april bekend.

De recherche onderzoek of ze ook bij andere diefstallen van buitenboordmotoren in onder ander Graft/De Rijp betrokken zijn geweest.

Op dinsdagmorgen 12 april omstreeks 01.50 uur probeerden drie mannen een buitenboordmotor vanaf een boot te stelen. De boot lag afgemeerd in het water langs de Boeijerstraat in De Rijp. Een getuige zag de diefstal gebeuren en waarschuwde de eigenaar van de boot. Deze man kon een van de verdachten, een 18-jarige Alkmaarder, aanhouden. Ook de buitenboordmotor kon in veiligheid worden gesteld. De twee andere mannen wisten in de bestelbus te ontkomen. Na onderzoek is op dinsdagmiddag een tweede verdachte aangehouden, een 20-jarige man uit  Alkmaar. De derde verdachte is op donderdag 14 april aangehouden. Dit is een 20-jarige man uit Schagen. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld.

bron:politie Noord Holland Noord