Op woensdag 25 mei 2005 ontvangt de Politie Limburg Zuid ruim 5.500 leerlingen van groep 8 in het Roda JC - Stadion. Dit ter gelegenheid van de Regionale Mega Dag van het project "Doe Effe Normaal" waaraan 235 basisscholen uit de regio Limburg-Zuid meedoen.

De eindmanifestatie staat in het teken van de afsluiting van het project "doe effe normaal". De 5.500 kinderen zullen vanaf 08.30 uur door hun schoolagenten ontvangen worden en om 09.00 uur zal de korpschef Wim Velings de manifestatie officieel openen. Leerlingen van de basisschool De Oirsprong uit Oirsbeek zullen aansluitend een speciaal lied over het project zingen.

Tot 13.00 uur wordt de jeugd een uitgebreid programma aangeboden waarin onder andere spectaculaire demonstraties door diverse diensten van de politie gegeven worden. Ook de traumaheli Christopher 1 zal tijdens deze ochtend op het P5 terrein landen, waarna de jeugd deze kan bezichtigen. De leerlingen kunnen verder genieten van optredens van popgroep Djumbo en kijken naar meerdere acts van breakdancers.

In dit project "doe effe normaal" worden door de schooladoptie agenten aan de leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen 14 lesblokken verzorgd. Daarin wordt onder andere gesproken over vandalisme, diefstal, vuurwerk, verslaving, geweld en verkeer. De leerlingen van groep 8 worden ieder jaar vervolgens door de politie getrakteerd op een slotmanifestatie.
 
 
bron:politie Limburg-Zuid