Elk jaar komen jongeren uit de wijde omtrek van het Noord Hollandse dorp Schoorl op tweede Pinksterdag naar het klimduin in Schoorl om wandelend en zittend op het klimduin elkaar te ontmoeten. Overmatig drankgebruik is er de oorzaak van dat dit vanouds onschuldig vermaak de laatste jaren steeds vaker tot problemen leidt. Zo ook dit jaar.

De aanvankelijk rustige verlopen Meidenmarkt op de Klimduin in Schoorl kende een roerig einde. In de middaguren was er sprake van een ontspannen sfeer maar later op de avond en in het begin van de nacht werden 18 aanhoudingen verricht. Twaalf verdachten werden voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

De Meidenmarkt kende een rustige start. Ondanks het koude weer schat de politie dat dit evenement door 1500 à¡ 2000 bezoekers werd bezocht. Tot het eind van de middag was er sprake van een ontspannen sfeer. Kort na 18.00 uur deden zicht de eerste incidenten voor waarbij verdachten werden aangehouden. Omstreeks 19.00 uur ontstond aan de voet van de Klimduin een massale vechtpartij. Hierbij werd een charge uitgevoerd door de politie. De vechtersbazen keerden zich massaal tegen de politie en bekogelden hen met zowel lege als volle flessen. Een aantal agenten raakten gewond. Eà©n van hen kreeg een volle fles in zijn gezicht waardoor hij gewond raakte aan zijn mond en een aantal tanden werden vernield. Een andere agent raakte gewond aan zijn been en een derde aan zijn arm.

Gedurende de verdere avond en het begin van de nacht werden in totaal 18 personen aangehouden voor verschillende vergrijpen zoals; openlijke geweldpleging, vernieling, mishandeling, belediging en het bij zich hebben van een verboden wapen (mes). Alle verdachten zijn woonachtig in de regio. Eà©n van hen mishandelde tijdens zijn insluiting een arrestanten verzorger.

Twaalf personen zijn in verzekering gesteld. De andere verdachten zijn in de loop van de avond en de nacht, na verhoor, op vrije voeten gesteld. De recherche is inmiddels gestart met een onderzoek naar de gepleegde strafbare feiten.

bron:politie Noord Holland Noord

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular