Een 17-jarig meisje uit Maastricht is donderdagochtend 23 maart 2006 door een onbekende man met een vlindermes bedreigd op de Pastoor Jacobsweg aldaar.Het slachtoffer was op haar fiets onderweg naar school. Ze fietste ter hoogte van de begraafplaats toen ze plotseling werd afgesneden door een bromfietser. Ze werd hierdoor gedwongen af te stappen. De man haalde een vlindermes tevoorschijn en zonder enige aanleiding bedreigde hij haar hiermee; hij maakte snijbewegingen ter hoogte van haar keel en raakte haar hierbij ook licht. Terwijl hij dit deed moest hij lachen waarna hij vervolgens wegreed.

De verdachte was een blanke man van ongeveer 19 jaar, ongeveer 1.80m lang, mollig postuur en een dik hoofd. Hij had donkerblond haar, korte stekels. Verder droeg hij een goudkleurig oorringetje in zijn linkeroor.  Hij was gekleed in een donkerblauwe bomberjack met hierop de tekst “masters of hardcore” met hierbij de afbeelding van een doodshoofd. Verder droeg hij witte Nike schoenen.
De scooter was rood van kleur van het merk Aprillia. Aan de zijkant zaten witte vlakken. De man had een zwarte helm bij zich. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via het telefoonnummer 0900 – 8844 (lokaal tarief).
bron:Politie Limburg-Zuid