De politie is op zoek naar personen, die dinsdagochtend mogelijk getuigen zijn geweest van een mishandeling op de rotonde Hoendersteeg met de N320 in Rijswijk (Gld).

Een 14-jarig meisje uit Rijswijk(GLD) was dinsdag op weg naar haar school in Tiel, toen zij omstreeks 07.40 uur op de Hoendersteeg reed. Op de rotonde, waar de N320 de Hoedersteeg kruist wilde de fietster de N320 oversteken. Het meisje dacht dat haar voorrang verleend werd door een automobilist die uit de richting van Beusichem, over de N320 kwam aanrijden. Nadat het meisje de automobilist gepasseerd was, haalde de bestuurder haar in en stopte aan de rechterzijde van de rijbaan. De bestuurder stapte uit, liep op het meisje af en gaf haar een klap in haar gezicht. Vervolgens stapte de man weer in en reed hij weer terug naar de N320 en reed in de richting van Maurik. Op het moment dat de bestuurder uit de auto stapte en op het meisje afliep, bevonden zich enkele personenautos op de Veldweg.

Het signalement van de bestuurder is als volgt: Een blanke man met kort donkerkleurig haar.
De man was ongeveer 30 jaar en minstens 175 cm. lang. De bestuurder reed in een donkerkleurige personenauto van het merk Mercedes.

De politie is op zoek naar personen, die mogelijk getuigen zijn geweest van dit incident en mogelijk iets kunnen vertellen dat bruikbaar is voor het politieonderzoek.
Deze getuigen kunnen contact opnemen met de politie via het algemeen politienummer 0900 88 44.

bron:Politie Gelderland Zuid