Persbericht

In een omgeving die gevoelig is voor explosies, kan een airconditioner zowel de lucht aangenaam verfrissen als voorkomen dat er een explosie plaatsvindt. Dit is vooral interessant voor bedrijven waar vrijgekomen gassen kunnen zorgen voor een explosieve sfeer. De airconditioning zorgt ervoor dat de gevaarlijke gassen in de lucht verminderen en dat tegelijkertijd de lucht op een prettig klimaat wordt gehouden.

Uitvinding voor de industrie
Industrieën waar deze uitvinding in het bijzonder interessant voor is, zijn bijvoorbeeld de olie- en gaswinning, de (petro-)chemische industrie en aan boord van schepen. Hier wordt de lucht op regelmatige basis vervuild, waardoor een ongezonde en onprettige atmosfeer wordt gecreëerd voor medewerkers. De explosieveilige airconditioners vormen hier de uitkomst.

Andere explosieveilige producten
In dezelfde productlijn zijn er niet alleen airconditioners verkrijgbaar, maar ook bijvoorbeeld SpotLED producten en bewegingssensoren, die zorgen voor een veilig klimaat om in te werken. In een industrie die bol staat van bedrijfsongevallen en veiligheidsrisico’s kan het geen kwaad om zo goed mogelijk voorbereid te zijn. Dat kan met deze uitvindingen.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform