Zaterdag 29 oktober a.s. is het Wereld Psoriasis Dag. Een initiatief waarbij  verenigingen voor psoriasispatiënten, dermatologen en patiënten over de hele wereld betrokken zijn. In Nederland vindt daarom, op initiatief van de Psoriasis Vereniging Nederland, die dag de Nationale Psoriasis Dag plaats in congrescentrum Papendal.

Onder leiding van dagvoorzitter Clairy Polak zullen wetenschappelijke, emotionele en informatieve aspecten rondom psoriasis aan bod komen. Het thema "kwaliteit van leven" loopt als een rode draad door de presentaties en lezingen van de psychologen en dermatologen die deze dag zullen spreken. Uiteraard komt ook de mens achter de ziekte aan het woord: ervaringsdeskundige Ben Meijer laat zien dat er met psoriasis ook gelachen kan worden.
 
Bovendien staat dr. Elke de Jong (UMC St. Radboud te Nijmegen) stil bij de ontwikkelingen op het gebied van biotechnologische behandelingen bij psoriasis.  Sinds begin dit jaar zijn "biologicals" beschikbaar voor de ernstige psoriasispatiënt. Een hoopvolle ontwikkeling: psoriasispatiënten hebben nu de beschikking over een verbeterde behandelmethode. Oftewel nieuw perspectief  voor verbetering van hun kwaliteit van leven.

bron:Psoriasis Vereniging