Vanaf november zijn de Europese steden volop in kerstsferen. De feeststemming op de markten maakt deze periode tot de gezelligste van het jaar. NS Travel, de toeristische dochter van NS Internationaal, is specialist in korte vakanties naar Europese bestemmingen. In een speciale kerstfolder staan een zevental aanbiedingen naar de kerstmarkten in Treinsteden Keulen, Dà¼sseldorf, Brussel, Antwerpen, Londen, Parijs en Berlijn.

Wie aan kerstmarkten denkt, denkt aan Duitsland. Daar zijn de Weinachtsmà¤rkte een echte traditie, die jaarlijks honderdduizenden bezoekers trekken. Halverwege november beginnen de kerstmarkten waar muziekorkesten, dagjesmensen, kraamhouders en natuurlijk Nikolaus zorgen voor een heerlijke ambiance. De hogenelheidstrein ICE International rijdt zeven keer per dag rechtstreeks naar Dà¼sseldorf en Keulen. Vanaf Utrecht is het twee uur naar hartje Keulen en Berlijn is met de InterCity rechtstreeks in zes uur te bereiken.

Ook onze zuiderburen laten kerst niet onopgemerkt voorbij gaan. Antwerpen en Brussel zijn vanaf begin december helemaal in kerstsfeer gehuld. In Antwerpen staan 85 kraampjes op de Groenplaats bij de Dom. De Kerstmarkt in Brussel is de grootste in België. Op de grote Markt staan een imposante kerstboom en een levensgrote kerststal met echte dieren. Met Thalys of de Beneluxtrein is Antwerpen slechts een dik uur en Brussel nog geen twee uur vanaf Rotterdam.

In de wereldsteden Parijs en Londen is het in de periode voor kerst heerlijk winkelen. Alleen al het zogenaamde window-shoppen is de moeite waard: in de etalages van de grote warenhuizen zijn prachtige bewegende kerstdecors te zien. Thalys en Eurostar zorgen voor een razendsnelle verbinding met Parijs respectievelijk Londen.

Kerstvieren in eigen land, maar niet thuis? Reis dan naar à©à©n van de kerstbestemmingen in het zuiden van Nederland. Breng een bezoek aan Epen, Slenaken, de kerstgrotten in Valkenburg waar kerstmarkten worden gehouden of bezoek Winterwonderland in Maastricht.

bron:NS