Meteo Consult sluit contract met ShellIn juli 2005 heeft Shell Exploiration and Production, na een intensieve tenderprocedure, haar Europese offshore weersverwachting contract toegekend aan de Nederlandse vestiging van het weerbedrijf Meteo Consult B.V..

Het contract is afgesloten voor een periode van 3 jaren en vertegenwoordigd een waarde rond 1,5 miljoen euro.

Met het afsluiten van dit contract wordt het voor Shell mogelijk haar Europese bedrijven snel en gemakkelijk te voorzien van actuele weersinformatie die nodig is bij haar Europese ontwikkeling- en productieactiviteiten.

Meteo Consult voorziet Shell 4 maal per dag van maritieme weersverwachtingen. Daarnaast is de weerkamer in Wageningen 24 uur per dag telefonisch bereikbaar voor aanvullend advies. Bij snel veranderende weersomstandigheden zal Meteo Consult Shell regelmatig op de hoogte brengen van informatie die nodig is voor de weersgevoelige operaties zowel op zee (offshore) als aan land (onshore).

Meteo Consult heeft voor het presenteren van de gegevens een geïntegreerde internetsite voor Shell ontwikkeld. In deze internetsite wordt alle weersinformatie die nodig is voor het goed uitoefenen en plannen van off- en onshore werkzaamheden gepresenteerd.
De site biedt aanvullend de mogelijkheid voor een online video briefing vanuit de TV-studio van Meteo Consult.

Jennie Campbell, Managing Director van Meteo Consult Groep zegt: 'We zijn zeer verheugd om een prestigieus contract als deze met Shell te kunnen afsluiten. Dit weerspiegelt de kwaliteit van de wereldwijde weersinformatie verstrekking van Meteo Consult en de investering die wij gedaan hebben in de offshore weersverwachting en de benodigde technologie'.

bron:Meteo ConsultComments are closed.
%d bloggers liken dit: