Op vrijdag 3 juni 2005 om 10.00 uur luidt mevrouw drs. W. van Ingen, algemeen directeur van de Kamer van Koophandel voor Veluwe en Twente, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Mevrouw Van Ingen doet dit in haar hoedanigheid als voorzitter van het landelijk overleg van directeuren van Kamers van Koophandel. Voorafgaand aan de kaasmarkt wordt zij ontvangen in het stadhuis door mevrouw M. van Rossen, burgemeester van Alkmaar, en de heer A.M. Godijn, wethouder havens en markten.

Mevrouw van Ingen is sinds 1 januari 1999 algemeen directeur van de Kamer van Koophandel voor Veluwe en Twente. Sinds 1 maart jl. is zij voorzitter van het landelijke Algemeen Directeuren Overleg. Het ADO houdt op 3 juni zijn jaarvergadering in het stadhuis van Alkmaar. De deelnemers aan dit overleg zullen bij het luiden van de kaasbel aanwezig zijn.

Het is vrijdag a.s. tevens Graskaasdag. Op de markt wordt kaas aangevoerd, gemaakt van melk die is geproduceerd nadat de koeien na de stalperiode weer voor het eerst op het land zijn geweid (half april). Er vindt een zogenaamde "lekenkeuring" plaats, waarbij genodigden van buiten de kaasbranche wordt gevraagd deze graskaas, een zeer jonge kaas, te keuren. De genodigden zijn dit jaar bestuurders van Alkmaarse ondernemersverenigingen.

De jaarvergadering van het algemeen directeuren overleg is de raadszaal in het stadhuis.

bron:Gemeente Alkmaar