In een pand aan de Thorbeckelaan in Sliedrecht is maandagmorgen 17 april omstreeks 05.15 uur brand uitgebroken. Het ging om een middelgrote uitslaande brand die een leegstaande bovenwoning deed uitbranden en grote schade toebracht aan de beneden gelegen videotheek. Het pand moet als verloren worden beschouwd.

Ten tijde van de brand was er niemand in het pand. Er raakte niemand gewond. Wel werden drie naastgelegen bovenwoningen ontruimd. De bewoners werden tijdelijk elders ondergebracht. Zij zijn hevig geschrokken maar ongedeerd. Het is vooralsnog niet bekend wanneer zij terug kunnen keren naar hun woning. Een winkel naast het pand heeft flinke waterschade opgelopen door het blussen van de brand.

De brandweerkorpsen van Sliedrecht, Papendrecht en een hoogwerker van Dordrecht werden ingezet om de brand te blussen. Omstreeks 06.20 uur was de brandweer de brand meester. Over de oorzaak van de brand kan nog niets worden gezegd. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Zodra de technische recherche sporenonderzoek heeft verricht, hoopt de politie meer duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van de brand.
bron: Politie Zuid-Holland-Zuid