(Persbericht) Klantvriendelijkheid dankzij digitale facturering

Capelle a/d IJssel, 1 november 2010 - Een onafhankelijke vakjury heeft Miele uitgeroepen tot winnaar van de StreamServe Award 2010. De prijs is gericht op het meest innovatieve project op het gebied van customer contact management (CCM). Miele heeft de prijs gewonnen dankzij een intelligent systeem voor multichannel klantcommunicatie op basis van verkoopfacturen.

Met de StreamServe Award worden organisaties beloond voor het inzetten van een documentoplossing, waarmee zij aanzienlijke businessvoordelen hebben weten te behalen. De genomineerden bestonden dit jaar uit rundveeverbeteraar CRV, een internationale logistiek dienstverlener en Miele. Een onafhankelijke jury heeft de drie cases beoordeeld op de mate van innovatie en de uiteindelijk behaalde business-voordelen.

Facturen in elk formaat
Miele zet Enterprise Document Presentment al geruime tijd in voor het opmaken van de papieren en te printen factuurdocumenten. Onlangs heeft de witgoedspecialist echter nieuwe StreamServe-modules geïmplementeerd voor het verspreiden van de facturen via andere distributiekanalen, zoals SMS, e-mail met pdf, e-mail met XML en UBL. Dankzij deze extra mogelijkheden is Miele in staat om de klant te laten kiezen hoe zij facturen willen ontvangen.

Direct inzicht
De klanten van Miele kunnen op zeer snelle en eenvoudige wijze hun facturen inzien. Zij hoeven hiervoor niet in te loggen met wachtwoorden, maar kunnen direct een bijlage openen. Indien er vragen zijn over de factuur, kunnen klanten via een e-mail een reactie terugsturen naar Miele. Doordat de factuur is gepersonaliseerd, kan Miele de mail grotendeels automatisch verwerken. Volgens de jury heeft de witgoedspecialist met deze oplossing een hoge mate van klantvriendelijkheid weten te bereiken, waardoor zij Miele hebben beloond met de StreamServe Award 2010.

Authentificatie
Om spookfacturen te voorkomen, heeft Miele er ook voor gekozen om een elektronische handtekening (via TrustWeaver) toe te voegen aan zijn facturen. Reden hiervoor is dat de authenticiteit en integriteit van facturen hiermee is gewaarborgd en spookfacturen kunnen worden uitgesloten. Tot slot kunnen ontvangers van facturen aangeven of zij geïnteresseerd zijn in aanbiedingen die met de factuur kunnen worden meegezonden.

De oplossing is geïmplementeerd door StreamServe-partner Lucom. Inmiddels maakt de helft van het klantenbestand van Miele Nederland gebruik van digitale facturering.

Over StreamServe
StreamServe is wereldwijd leverancier van Enterprise Document Presentment-oplossingen; de standaard voor zakelijke communicatie. De software is eenvoudig te implementeren en te onderhouden en zorgt voor dynamische documentopmaak, document process automation en enterprise output management.  Hiermee komt StreamServe tegemoet aan de uitdagingen van het bedrijfsleven voor het produceren en leveren van gepersonaliseerde documenten in elk formaat. 

StreamServe‘˜s geavanceerde softwareoplossingen vereenvoudigen het proces van het samenstellen en automatiseren van business communications. Hierdoor zijn bedrijven in staat de waarde en winstgevendheid van hun zakelijke relaties te verhogen. Hierbij wordt optimaal gebruik gemaakt van bestaande applicaties zoals ERP, CRM en ECM.

Het bedrijf werd opgericht in 1997, heeft zijn hoofdkantoor in Burlington (VS) en beschikt wereldwijd over 14 kantoren. StreamServe bedient meer dan 5.000 klanten in 130 landen, voornamelijk in de financiële dienstverlening, utilities, productie-, distributie-en telecomsector. Nederlandse klanten zijn onder meer Agis Zorgverzekeringen, BMW, Essent, PiCompany, Siemens Financial en TUI Nederland. StreamServe's strategische partners zijn Adobe Systems, IBM, Infoprint Solutions Company, Lawson en SAP. StreamServe is op de conferentie SAP for Utilities 2009 als enige technologieleverancier beloond met de à¢â‚¬Å“SAP Collaboration Fuels Innovation Awardà¢â‚¬. StreamServe heeft deze award ontvangen vanwege de integratie met SAP-oplossingen voor het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die tegemoet komen aan de huidige en toekomstige eisen en wensen van de business. Kijk voor meer informatie over de wijze waarop de business communication-oplossingen van StreamServe efficiëntie en lagere kosten kunnen bereiken op www.streamserve.com.

Meer informatie
StreamServe
Maria Tunnisen
Tel: +31 (0)10-711 51 00
E-mail: [email protected]

Co-Workx
Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)6-24 24 56 79
E-mail: [email protected]
www.co-workx.nl