De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft woensdag 9 november een milieucontrole gehouden op een parkeerterrein aan de Laan van Londen te Dordrecht. De controle vond plaats van 08.00 uur tot 14.00 uur. Het ging hier om een grootschalige controle op naleving van de wetten op het gebied van transport en milieu.

Tijdens de controle werd gebruik gemaakt van een zogenaamde mobiele scan. Met deze scan van de douane werden containers en laadruimten van vrachtwagens gescand op verdachte goederen die mogelijk in de lading verborgen zaten.

De vrachtwagens werden door motorrijders van de Regionale Verkeersondersteuning van de weg gehaald en naar de controleplaats gebracht. Er zijn in totaal twaalf processen verbaal uitgeschreven, waaronder vier voor papieren die niet in orde waren, vier voor het overschrijden van de rijtijdenwet en à©à©n voor het overschrijden van het toegestane laagvermogen. Eà©n chauffeur liet zijn rijbewijs na de eerste vordering niet zien, van een ander bleek het rijbewijs niet geldig en bij à©à©n vrachtwagen bleken de afmetingen niet te kloppen.

In totaal werden er 61 vrachtwagens gecontroleerd, die allen door de scan zijn gegaan. Er werden tijdens het scannen geen overtredingen geconstateerd. Ook troffen de tabakshond en de drugshond van de Douane die tijdens deze controle werden ingezet geen sigaretten of drugs aan.

Aan deze controle werkte naast politieagenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid tevens de afdeling Bestuurlijke Politiezorg en Milieuhandhaving, de Regionale Verkeersondersteuning (RVO) van de Politie Zuid-Holland-Zuid, de Douane, de Provincie Zuid-Holland, de Inspectie van Verkeer en Waterstaat, de Vrom-inspectie regio zuid-west mee. Ook agenten van de Forensisch Technische Ondersteuning Unit van de politie Rotterdam Rijnmond controleerden mee. Zij namen monsters van lading, die nog onderzocht worden. In totaal werkten 38 mensen van de verschillende instanties aan de controle mee.
 
bron:Politie Zuid-Holland-Zuid