De Nederlandse militairen in Deh Rawod hebben vrijdag 29 september officieel het nieuwe kamp in gebruik genomen. Brigadegeneraal Marc van Uhm, commandant 11 Luchtmobiele Brigade, woonde de ceremonie bij.

Bij de opening werd vooral 102 Constructiecompagnie in het zonnetje gezet. Die heeft namelijk de bouw op zich genomen. In zijn toespraak noemde commandant van de Battle Group, luitenant-kolonel Piet van der Sar, het nieuwe kamp het mooiste van Zuid-Afghanistan. “Dat Nederland goed is in bouwen, heeft 102 Constructiecompagnie bewezen.”

Overigens kregen niet alleen de genisten waardering van Van der Sar. Hij prees ook de wijze waarop iedereen op het kamp zijn uiterste best doet en uitstekend werk verricht. In zijn visie vormt “de samenwerking op Deh Rawod een voorbeeld voor de rest van de Task Force.”

Met de onthulling van een bord met daarop het in 3D uitgewerkte genie-embleem was de opening officieel. De daadwerkelijke verhuizing zal de komende week plaatsvinden. De bewoners verruilen hiermee hun tenten voor gepantserde containers. Overigens is het kamp nog niet helemaal gereed. In totaal zullen de genisten nog ongeveer en maand nodig hebben voordat het helemaal af is.

bron:MinDef