Degenschermster Sonja Tol heeft zondag het sterk bezette wereldbekertoernooi van Luxemburg gewonnen. In de finale versloeg de marineofficier de Russische Oxana Ermakova met 15-8. Aan het toernooi namen 115 schermsters deel.

De Haagse degenspecialiste was uitermate goed op dreef.  Na een bye in de voorrondes, versloeg ze bij de 64 beste schermsters in haar eerste partij Lisa Wollinski (Duitsland) met 15-11. Vervolgens was ze met 15-7 te sterk voor de Poolse Monika Lampkowska, waarna ze met 15-11 de Française Maureen Nisima overwon. Nisima was in Athene op de Olympische Spelen nog goed voor brons.
De spannendste partij was die tegen de Hongaarse Timea Nagy (Hongarije), tweevoudig Olympische kampioene, die ze met 13-12 klopte. In de halve finale schakelde Tol Hormay uit met 15-7.
"Het ging echt geweldig vandaag. Ik was super geconcentreerd en kon me telkens weer optimaal opladen voor de volgende ontmoeting", sprak Tol na afloop. "Dat biedt perspectief voor het militair wereldkampioenschap, eind april in Boekarest."
bron:MinDef