Miljoense kaartje voor “The Lion King” verkochtNa ruim een jaar en na 530 voorstellingen gespeeld te hebben in het Fortis Circustheater Scheveningen heeft theaterspektakel The Lion King vanmorgen haar miljoenste kaartje verkocht. Slechts vier musicals van Joop van den Ende Theaterproducties verkochten tot nu toe meer dan een miljoen kaarten, echter nooit in zo'n korte periode. De cast van The Lion King leverde vanmiddag persoonlijk het miljoenste kaartje af op een adres in Monster (Zuid Holland).

Mevrouw Van Gaalen uit Monster reserveerde vanmorgen het miljoenste kaartje voor The Lion King en werd om die reden vanmiddag verrast met een bezoek van de cast. Danny de Munk (speelt de rol van stokstaartje Timon), Carolina Dijkhuizen (speelt de rol van leeuwin Nala) en Jerrel Houtsnee (speelt de rol van hyena Banzai) leverden persoonlijk dit bijzondere kaartje af. Zij namen mevrouw Van Gaalen vervolgens mee voor een backstage rondleiding in het theater.

Record
Een 42-meter hoge display langs de A12 bij Den Haag toont al enkele weken de tussenstand van de kaartverkoop. Na vandaag staat deze teller op ruim een miljoen. Alleen The Phantom Of The Opera (1,8 miljoen), Miss Saigon (1,6 miljoen) , Aida (1,2 miljoen) en Elisabeth (1 miljoen) ontvingen eerder een miljoen of meer mensen (in het Fortis Circustheater Scheveningen). The Lion King bereikt deze mijlpaal eerder o.a. doordat er per week één voorstelling meer te zien is (acht i.p.v. zeven).

Visueel en muzikaal theaterspektakel
Wereldwijd brachten ruim 27 miljoen mensen een bezoek aan The Lion King en zijn gefascineerd geraakt door de indrukwekkende vormgeving, de prachtige muziek en het aangrijpende verhaal ervan. Het visuele en muzikale theaterspektakel beleefde haar wereldpremière op Broadway in november 1997 en is intussen over de gehele wereld in zeven verschillende landen en tien verschillende theaters te zien. The Lion King ging in Nederland op 4 april 2004 in première en de productie werd eerder deze maand door het publiek uitgeroepen tot Musical van het Jaar 2005.

bron:Van den EndeComments are closed.
%d bloggers liken dit: